مینی کامپیوتر
مینی کامپیوتر چیست؟ کاربرد، مزایا و معایب مینی کامپیوتر

رایانه‌های کوچک، یا به عبارت دیگر مینی کامپیوترها، نمونه‌ای از دستگاه‌های پردازشی هستند که در امکانات و قابلیت‌هایشان به ویژه شباهت زیادی با رایانه‌های معمولی دارند. این دستگاه‌ها با ابعاد کوچکتری طراحی شده‌اند، اما توانایی انجام کارهای پیچیده ویژهٔ رایانه‌های سنتی را دارند. نکته‌ای که مهم است این است که مینی کامپیوترها با توجه به اندازه‌شان، ۱۷ مزیت چشمگیری نسبت به رایانه‌های سنتی دارند. این مزایا شامل کم‌حجم بودن، سهولت حمل و نقل، مصرف انرژی کمتر و کارایی بالاتر در برخی از کاربردها می‌شود.

از جمله مزایای مهم مینی کامپیوترها می‌توان به قابلیت اجرای تسک‌های پردازشی پیچیده، کاربرد در سیستم‌های کنترلی صنعتی، و قابلیت اتصال به شبکه‌های بزرگتر اشاره کرد. همچنین، این دستگاه‌ها به دلیل ابعاد کمتر، در فضاهای محدود نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کامپیوترهای کوچک که به عنوان مینی پی سی  یا رایانه‌های میان‌رده نیز شناخته می‌شوند، گونه‌ای از کامپیوترها هستند که اکثر ویژگی‌ها و قابلیت‌های یک رایانه بزرگ را دارند اما از نظر اندازه فیزیکی کوچک‌تر هستند. مانند یک کامپیوتر، یک مینی پی سی دارای یک واحد پردازش مرکزی (CPU) و حافظه است، به این معنی که یک مینی پی سی اساساً به همان روش مشابه کامپیوتر عمل می کند. جایی که CPU دستورات را با واکشی از حافظه، استفاده از ALU برای انجام عملیات و سپس ذخیره نتیجه در حافظه اجرا می‌کند.

مینی کامپیوتر چیست ؟

مینی کامپیوتر، کامپیوتری است کوچک‌تر، قدرتمندتر و ارزان‌تر از یک کامپیوتر بزرگ یا پی سی است. کامپیوترهای کوچک (مینی پی سی) نوعی از کامپیوترها هستند که اکثر ویژگی‌ها و قابلیت های یک کامپیوتر بزرگ را دارد اما از نظر اندازه فیزیکی کوچک‌تر است. مینی کامپیوترها وزن کمی دارند و می توانید این کامپیوترها را به راحتی در کیف یا کشو میز خود قرار دهید. این کامپیوترهای کوچک برای پردازش اطلاعات، محاسبات علمی، ران کردن نرم افزارهای مهندسی، پردازش تراکنش‌های مختلف، پردازش اطلاعات آماری، مدیریت فایل‌ها، مدیریت داده‌ها و اطلاعات استفاده می‌شوند. مینی کامپیوترها (minicomputer) یا کامپیوتر کوچک، به عنوان یک ورژن و کلاس کاملا متفاوت از آنچه کامپیوترهای سنتی در نظر کاربران بود، در اواخر دهه 1950 پا به عرصه ظهور گذاشتند. در دهه 60 و 70 میلادی نیز به اوج خود رسیدند. مینی پی سی ها برای اولین بار با شرکت IBM توسعه و گسترش یافتند.

مینی کامپیوتر از نظر اندازه کوچک است ومعمولاً وزن آن کمتر از 2.5 کیلوگرم است. از استاندارد 115 ولت استفاده می‌کند و به محیط خاصی احتیاج ندارد. در حالی که دستیابی به توافق دقیق در مورد آن دشوار است.
شاید مهمترین آن مدولار بودن آن باشد. بحث خوبی در مورد تعریف یک کامپیوتر کوچک است با ویژگی‌های همپوشانی کوچک رایانه‌ها، میکرو رایانه‌ها و رایانه‌های میانی همراه است.

مینی pc

تاریخچه مینی کامپیوتر

رشد بازار مینی کامپیوترها نسبتا سریع بود. در دهه 1960 شروع شد و در اوایل دهه 1970 گسترش یافت. کلید رشد آن توسعه مدارهای مجتمع در مقیاس بزرگ (LSI) بود. مدارهای مجتمع (ICs) در دهه 1960، در ابتدا با یک عملکرد واحد بر روی یک تراشه، یک گیت منطقی یا (عنصر حافظه) توسعه یافتند. سپس با ادغام در مقیاس متوسط ​​(MSI)، با ده‌ها یا بیشتر توابع روی یک تراشه. و در نهایت، یکپارچه سازی در مقیاس بزرگ (LSI)، با بیش از 100 عملکرد بر روی یک تراشه. و بعداً با ادغام در مقیاس بسیار بزرگ (VLSI). در دسترس بودن یکپارچه سازی در مقیاس بزرگ هزینه‌های توسعه یک کامپیوتر را کاهش داد و همچنین به تکرارپذیری فرآیند تولید کمک کرد. این پردازش دسته‌ای و همچنین ساخت و قابلیت تعویض قطعات را فعال می کند.

مینی کامپیوتر در درجه اول از نظر قیمت و اندازه تعریف می‌شوند. مینی کامپیوتر از لحاظ ابعاد و قیمت از سایر کامپیوترها جدا می‌شوند. مینی کامپیوترها معمولاً دارای اندازه‌ای بین 13 سانتی متر تا 27 سانتی متر هستند. سرعت پردازش آن‌ها به 2.8 گیگاهرتز می‌رسد؛ و قیمتی بین 2 الی 15 میلیون تومان دارند. در نتیجه مینی کامپیوتر یک راه حل اقتصادی برای محاسبات کم هزینه و کوچکتر بود. ظهور کامپیوتر کوچک همچنین باعث توسعه تجهیزات جانبی شد که باید با قیمتی مطابق با مینی کامپیوترها توسعه می یافتند و در عین حال عملکرد رضایت بخشی را ارائه می‌دادند.

 

کامپیوتر کوچک

 

یک minipc مابین یک مین فریم و یک میکروکامپیوتر است. کامپیوترهای کوچک از مین فریم کوچک‌تر اما از یک میکروکامپیوتر بزرگ‌تر می‌باشد. مینی کامپیوترها را اصولا به عنوان کامپیوترهایی کوچک یا میان رده که کاربردهای تجاری و علمی را انجام می‌دهند، استفاده می‌شوند. با این توصیفات می‌توان کامپیوترهای کوچک را “کامپیوتر میان رده” نیز نامید.

انواع مینی کامپیوتر

  • فت کلاینت: فت کلاینت‌ها اکثر منابع و پردازش داده‌ها را فراهم می‌کنند. این کلاینت‌ها فقط به یک سرور متکی هستند. در عوض، آن‌ها اکثر عملیات را در سمت کاربر انجام می‌دهند.
  • تین کلاینت: این کلاینت‌های سبک وزن برای منابع و انجام بیشتر پردازش داده‌ها مستقل هستند و از داده‌ها و حافظه پردازشی خود استفاده می‌کنند.
  • کامپیوتر ترکیبی کلاینت‌های هیبریدی ترکیبی از تین کلاینت و فت کلاینت هستند. این نوع کلاینت داده‌ها را به صورت محلی پردازش می‌کند اما برای ذخیره داده‌های پایدار به سرور متکی است.
  • زیروکلاینت: زیروکلاینت‌ها مقرون به صرفه‌تر از تین کلاینت‌ها هستند. این دستگاه‌های سرویس گیرنده نیازی به پیکربندی ندارند و چیزی روی آن‌ها ذخیره نمی‌شود. آن‌ها همچنین از برق کمتری نسبت به فت کلاینت یا تین کلاینت استفاده می‌کنند.

مزایای مینی کامپیوتر

  • می‌توان مستقیماً روی میز قرار داد و بنابراین دسترسی به همه اتصالات آسان است.
  • همچنین در مکان‌هایی که فضا محدود است قابل استفاده است. زیرا اندازه مینی پی سی ها بسیار کوچک است. به عنوان مثال در زیر میز، یا پشت مانیتور، یا درون کشوی میز.
  • ابعاد بسیار فشرده دارد – بنابراین حمل و نقل آسان و انعطاف پذیر در استفاده
  • با یک صفحه نمایش – مانیتور یا تلویزیون – صفحه کلید و ماوس آماده برای استفاده فوری است. راه اندازی مینی پی سی ها بسیار سریع و آسان است.
  • عملکردی مشابه با سخت افزارهای فعلی را به عنوان رایانه‌های رومیزی قابل مقایسه، اما بسیار بزرگتر به دست می‌آورد
  • می‌تواند با تمام سیستم عامل‌ها کار کند
  • مناسب برای کاربران در شرکت‌های خصوصی و یا سازمان‌های دولتی
  • به دلیل گزینه جایگزینی RAM یا حافظه‌های پرسرعت و پرقدرت SSD، در نتیجه کامپیوترهای کوچک قابل ارتقا هستند.
  • کاهش مصرف برق در مقایسه با سایر کامپیوترهای شخصی یا نوت‌بوک‌ها، که به معنای استهلاک کمتر قطعات مهم و در نتیجه عمر طولانی‌تر است.

مینی کامپیوتر

مزایای کامپیوتر کوچک بدون فن

1- مینی کامپیوترها یا کامپیوترهای کوچک بدون فن برای انواع راه‌حل‌های نصب مناسب هستند.
2- به دلیل طراحی بدون فن، بی صدا کار می کند.
3- هوای اتاق را کمتر آلوده می کند.
4- عدم وجود یک سیستم خنک کننده فعال، طراحی کاملاً بسته را ممکن می‌سازد و مینی کامپیوترها را در برابر گرد و غبار یا خاک ناشی از بیرون مقاوم‌تر می‌کند.
5- این امر از جمله هزینه‌های معمول یا هزینه‌های سخت افزار را کاهش می دهد.
به همین دلیل است که مینی کامپیوترها برای استفاده در محیط‌های مختلف کاری آلوده به گرد و غبار یا خاک مناسب هستند.
6- با توجه به ساختار مکانیکی آن، قابل اطمینان است و در برابر خرابی ایمن است.

کامپیوتر کوچک

ویژگی‌های مینی پی سی

  • اندازه مینی پی سی کوچکتر از رایانه اصلی است.
  • هزینه کمتری نسبت به یک کامپیوتر فوق العاده و اصلی دارد.
  • قدرتمندتر از پردازنده اصلی و ابر رایانه نیست، اما قدرتمندتر از میکرو رایانه‌ها است.
  • از چند پردازش و چند وظیفه پشتیبانی می کند.
  • مینی کامپیوترها می توانند در سازمان ها و شرکت های کوچک نیز استفاده شود.

معایب مینی کامپیوتر

  • تعداد کمی از کامپیوترهای کوچک فاقد پورت USB هستند.
  • درایو CD/DVD ندارند.
  • كاربران به دلیل وجود سیستم عامل های مختلف، كار با آن را دشوار می‌دانند.
  • فضای ذخیره سازی زیادی در رایانه‌های کوچک وجود ندارد.

 

MINIPC

کاربرد مینی پی سی

قدرت و پردازش شگفت انگیز مینی کامپیوتر به گونه ای است که می توانید آن را برای هر فعالیتی جزو گزینه های اولیه خود در نظر بگیرید. کافی است به مشخصات فنی هر مدل توجه کنید تا رضایت بالایی از کارکرد آن داشته باشید. در ادامه به بررسی برخی از قابلیت ها و کاربردهای مینی پی سی می پردازیم :

مینی پی سی برای گیمینگ

اکثر گیمیرها به دنبال یک کامپیوتر و سیستمی هستند که تجربه با کیفیتی از بازی داشته باشند. در این میان بحث قیمت، نوع سیستم عامل، قابلیت ارتقا، حافظه، مشخصات گرافیک و مدل پردازنده هم بسیار مهم است. به همین منظور انواع مینی پی سی های مناسب گیمینگ به بازار آمده و جزو مدل کامپیوترهای گیمیرهای حرفه ای شده است. 5 تا از بهترین کامپیوترهای کوچک گیمینگ به شرح زیر است:

  • مینی پی سی گیمینگ اینتل NUC11BTMI9
  • مینی پی سی گیمینگ اینتل NUC11PHKI7CAA
  • مینی پی سی HP Elite Slice
  • مینی پی سی Apple Mac mini 2020
  • مینی پی سی Beelink SEI8

کاربرد مینی پی سی در فعالیت های روزانه

بسیاری از افراد فقط یک کامپیوتر برای فعالیت های روزانه و مصارف شخصی خود نیاز دارند که قیمت مناسبی هم داشته باشد. شما می توانید به راحتی از سری مینی کامپیوترهای مینی پی سی با پردازنده Core i3 و Core i5 برای گشت و گذار در اینترنت ، تماشای فیلم ، پخش موسیقی و انجام کارهای شخصی بهره مند شوید. با این مدل کامپیوترها میتوانید فیلم سینمایی مورد علاقه خود را با بهترین کیفیت مشاهده کنید. مینی پی سی ها فضای زیادی اشغال نمی کنند و برای اتاق یا محیط خانه نیز بسیار مناسب هستند.

کاربرد مینی کامپیوتر در فعالیت های گرافیکی

مینی پی سی ابزاری قدرتمند برای ساخت انیمیشن، طراحی گرافیک و تدوین ویدئو است. قدرت و کارایی آن مانند یک سیستم حرفه ای بوده و کیفیت رضایت بخشی را برای طراحان فراهم می کند. این کامپیوترهای کوچک با استفاده از قابلیت اتصال همزمان چند مانیتور به افراد اجازه می دهد، پروژه های سنگین گرافیکی را مدیریت کنند.

کاربرد مینی کامپیوتر در اداره ها و سازمان ها

شرکت ها و محیط های اداری می توانند به تناسب نیاز خود از بین مدل های مختلف مینی پی سی گزینه مورد نیاز خود را انتخاب کنند. در واقع مینی پی سی ها یک ابزار بسیار کارآمد برای شرکت ها و سازمان های بزرگ هستند . سهولت کاربری ، تعمیر و نگهداری ساده، قدرت پردازش بالا، ظاهر شیک، قابلیت فعالیت بصورت 24 ساعته و عدم تولید صدا، مینی پی سی را به یک گزینه مناسب برای اداره ها و سازمان ها تبدیل کرده است.

مینی پی سی در رباتیک و ساخت ربات های هوشمند با مینی پی سی

استفاده از مینی بی سی ها به عنوان یک ابزار بسیار کارآمد در ساخت ربات های هوشمند بسیار رایج شده است. به دلیل سرعت بسیار خوب و ابعاد بسیار کوچک به راحتی می توان آن را بر ربات قرار داد. عوامل دیگری مانند وجود خنک کننده مناسب ، صدای بسیارکم و همچنین قابلیت جداسازی از قاب در کنار بهرمندی از پردازشگر گرافیکی قدرتمند به خصوص در مینی پی سی های اینتل ، مینی پی سی ها را به ابزاری مناسب در این صنعت تبدیل کرده است.

شرایط کار مینی کامپیوترها

مینی کامپیوتر قادر بود در شرایط محیطی معمولی کار کند و نیازی به قدرت زیاد و تهویه مطبوع سیستم‌های بزرگتر اما ظریف‌تر نداشت. همچنین می‌توان آن را در محیط‌های خاص مانند کارخانه‌ها و محیط‌های صنعتی . این ابزار بادوام تر از بسیاری از سیستم های بزرگتر بود و به راحتی قابل حمل و نقل بود. همچنین می‌توان از آن در کارخانه‌ها برای کنترل فرآیند، کنترل موجودی و ساخت، یا به‌عنوان یک ماهواره برای رایانه‌ای بزرگ‌تر، تغذیه داده‌ها به آن یا به عنوان یک دستگاه جانبی استفاده کرد.

مینی کامپیوتر

قطعات استفاده شده در مینی کامپیوتر

  • پردازنده مینی پی سی : حداقل، یک پردازنده مرکزی برای انجام وظایف محاسباتی و grpahics استفاده می شود. یک پردازنده گرافیکی یکپارچه یا مستقل (GPU) نیز ممکن است یک تراشه جداگانه برای افزایش کارایی باشد.
  • حافظه کامپیوتر کوچک: مانند رایانه های اصلی، دو نوع حافظه دارد: حافظه فقط خواندنی (ROM) و حافظه با دسترسی تصادفی (RAM).
  • ذخیره سازی minipc: مینی کامپیوترها از هارد دیسک یا فلش مموری برای ذخیره اطلاعات استفاده می‌کنند.
  • سیستم عامل مینی کامپیوتر: از سیستم عامل لینوکس، ویندوز یا macOS برای اجرای برنامه‌ها استفاده کنید.
  • پورت های کامپیوتر کوچک: امکان اتصال به وسایل جانبی، نمایشگرها و شبکه‌ها را فراهم می‌کند.
  • معرفی برترین مینی پی سی‌ های ایران

در اینجا مروری خواهیم داشت به برترین مینی پی سی ها. کامپیوترهای کوچک به دو دسته تین کلاینت (Thin Client) و زیروکلاینت‌ (Zero Client) تقسیم می‌شوند.

تین کلاینت، کامپیوتر کوچکی است که دارای رم و هارد دلخواه کاربر است. به این معنی که کاربران با توجه به نیاز و کاربری خود می‌توانند کانفیگ دلخواه خود را انتخاب نمایند. تین کلاینت ها مستقل عمل می‌کنند. راه اندازی آن‌ها آسان است. ابعاد کمی را اشغال می‌کنند و به راحتی قابل نصب در زیر میز یا پشت مانیتور و روی دیوار هستند.

زیروکلاینت، کامپیوتر کوچکی است که دارای میزان حداقلی از رم و هارد می‌باشد و نقش اصلی را در زیرو کلاینت، سرور ایفا می‌کند. زیروکلاینت‌ها به وسیله پروتکل‌های مختلفی مانند pcoip، rdp و .. به سرور متصل می‌شوند. مزیت زیروکلاینت امنیت بسیار بالای آن است زیرا به واسطه اتصال به سرور تمامی داده‌ها نیز در سرور ذخیره می‌شوند. به روز رسانی، نصب نرم افزار و مدیریت داده در هر کاربر به آسانی توسط سرور مدیریت و کنترل می‌شود.

مینی کامپیوتر دل 5070

آینده کامپیوترهای کوچک

فروش کامپیوترهای رومیزی کلاسیک سالهاست که رکود کرده است. برخلاف این روند ، سهم مینی کامپیوترهای شخصی در بازار رایانه به تازگی نرخ رشد ثابت 30 درصد و بیشتر را نشان داده است. مینی کامپیوترها از محبوبیت روزافزونی برخوردار هستند و در مناطق بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرند. مزایای زیادی که قبلاً در اینجا ذکر شد، کاربران و تصمیم گیرندگان بیشتری را متقاعد می کند تا یک مینی کامپیوتر خریداری کنند.

بنابراین تعجب آور نیست که از مینی کامپیوترها در برنامه های جدید استفاده می شود. به ویژه در یک محیط حرفه‌ای با شرایط محیطی نامطلوب، آنها با استحکام خود به وضوح نمره می‌گیرند. به همین ترتیب، آن‌ها به عنوان سیستم‌های مستقل به طور فزاینده‌ای محبوب می‌شوند.