تین کلاینت صنعتی چیست؟
تین کلاینت صنعتی چیست؟

تین کلاینت صنعتی (Industrial thinclient)، کامپیوتری کوچک که نیازی به اشغال فضای زیادی ندارد و ویژگی‌هایی که برای محیط صنعت طراحی شده است. این رایانه با قیمت مناسب و کمترین میزان استهلاک، مناسب ترین رایانه برای اداره ها و سازمان ها خواهد بود. در این مقاله از راهتمای خرید تین کلاینت صنعتی، به معرفی این مدل از تین کلاینت و ویژگی های آن می پردازیم.

تین کلاینت صنعتی چیست و چه تفاوتی با تین کلاینت عادی دارد؟

تکنولوژی در گذر زمان تحولات بسیاری را تجربه کرده است. از رایانه‌های بزرگ و سنگین به رایانه‌های شخصی کوچک و سپس به تلفن همراه و دستگاه‌های هوشمند، تکنولوژی IT همواره در حال تکامل بوده است. تین کلاینت ها نیز از این تحول دور نمانده اند و بدنه های محکمی از جنس پلاستیک فشرده و یا آلومینیومی دارند که می توانند در محیط هایی که نیاز است دستگاه ۲۴ ساعته روشن باشد کار کنند. این نوع دستگاه ها بدون فن و دارای خنک کننده های هیت سینکی هستند و فاقد قطعات متحرک هستند. در این محصولات مشکلات و هزینه‌های رایانه‌های شخصی با استفاده از تکنولوژی فشرده‌سازی و استفاده از امکانات شبکه‌ای، رفع شده و با ارائه امکانات در سطح یک رایانه شخصی موجب بهینه سازی سیستم های اداری و توسعه آن ها می گردد. تین کلاینت صنعتی و تین کلاینت معمولی با توجه به محیط کاربری، عملکرد و قابلیت‌ها، و امنیت، تفاوت‌های قابل توجهی دارند. هرکدام برای نیازهای خاص خود در محیط‌های مشخص طراحی و استفاده می‌شوند.

10 ویژگی تین کلاینت های صنعتی

انواع تین کلاینت های صنعتی معمولا دارای سی پی یوهای قوی از شرکت اینتل یا  AMD، رم های قدرتمند، خنک های هیت سینکی بوده و برای کارهای محاسباتی بسیار مناسب هستند. این دستگاه ها معمولا دارای ویژگی های خاص هستند که برخی از آن ها به شرح زیر است:

  1. مقاومت فیزیکی بالا: تین کلاینت صنعتی برای عمل در شرایط صنعتی سخت طراحی شده است. آنها معمولاً مقاومت بالا در برابر ضربه، لرزش، گرد و غبار و شرایط محیطی ناهموار دارند. این ویژگی‌ها آنها را قادر می‌سازد در برخی از صنایع مانند تولید، حمل و نقل، معدن، ساختمان‌های ساخت و ساز و محیط‌های بیرونی استفاده شوند.
  2. پایداری دمایی: تین کلاینت صنعتی معمولاً دارای قابلیت عملکرد در دماهای بالا یا پایین است. برخی از این دستگاه‌ها می‌توانند در دماهای بسیار پایین تا بسیار بالا کار کنند، بسته به نیازهای محیط صنعتی.
  3. مقاومت الکترومغناطیسی: تین کلاینت صنعتی معمولاً در مقابل تداخلات الکترومغناطیسی مقاومت بیشتری دارند. این ویژگی آنها را قادر می‌سازد در محیط‌هایی با تجهیزات الکترونیکی یا الکتریکی یکپارچه شوند بدون ایجاد تداخل در عملکرد سایر تجهیزات.
  4. پشتیبانی از رابط‌های مختلف: تین کلاینت صنعتی معمولاً از رابط‌های مختلفی مانند پورت‌های USB، سریال، شبکه (Ethernet) و HDMI پشتیبانی می‌کنند. این ویژگی به آنها امکان اتصال به تجهیزات و دستگاه‌های دیگر را می‌دهد.
  5. مدیریت مرکزی: تین کلاینت صنعتی اغلب به عنوان بخشی از یک سیستم توزیع شده استفاده می‌شوند و می‌توانند توسط مرکز کنترل مدیریت شوند. این ویژگی به مدیران شبکه و سیستم اجازه می‌دهد تا به راحتی تنظیمات، به‌روزرسانی‌ها و نگهداری دستگاه‌ها را از راه دور انجام دهند.
  6. امنیت: تین کلاینت صنعتی معمولاً از ویژگی‌های امنیتی بالا برخوردارند. آنها می‌توانند از رمزگذاری دادهو امضای دیجیتال استفاده کنند و دسترسی غیرمجاز به سیستم را محدود کنند.
  7. مصرف انرژی کم: تین کلاینت صنعتی معمولاً از پردازنده‌های با مصرف انرژی کم استفاده می‌کنند. این ویژگی موجب صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های عملیاتی مرتبط با آنها می‌شود.
  8. سهولت نصب و نگهداری: تین کلاینت صنعتی به طور کلی طراحی شده‌اند تا نصب و نگهداری آنها ساده باشد. آنها معمولاً با سیستم‌عامل‌های سبکی کار می‌کنند و امکان به‌روزرسانی و پشتیبانی آسان را فراهم می‌کنند.
  9. قابلیت اپدیت سیستم: تین کلاینت صنعتی معمولاً دارای فضای گسترش قابل تعویض هستند که امکان اضافه کردن ماژول‌ها یا کارت‌های توسعه‌دهنده را فراهم می‌کند. این ویژگی به کاربران اجازه می‌دهد تا سیستم را به نیازهای خود و بازار مورد نظر سازگار کنند.
  10. طول عمر بالا: تین کلاینت صنعتی معمولاً بر پایه‌ی سخت‌افزارهای مجزا و مقاوم ساخته می‌شوند. این ویژگی به آنها امکان می‌دهد تا در برابر خرابی‌های سخت‌افزاری کوچک مقاومت کنند و عملکرد پایداری داشته باشند.

تین کلاینت صنعتی چیست

چه شراطی برای تین کلاینت صنعتی مناسب است؟

برای استفاده از تین کلاینت های صنعتی و بهره وری مناسب از آن ها باید شرایط مناسبی را از نظر محیطی فراهم کرد. این شرایط شامل تهویه، دما و میدان مغناطیسی مناسب تین کلاینت است. تین کلاینت صنعتی در صنایع مختلف مانند تولید، حمل و نقل، معدن، ساختمان‌های ساخت و ساز، انرژی و صنایع فرآوری مواد مصرفی مانند نفت و گاز استفاده می‌شوند. در این صنایع، نیاز به دستگاه‌های محکم، مقاوم در برابر شرایط سخت و قابلیت کارکرد در محیط‌های مختلف را دارد اما دستگاه باید کاملا وکیوم باشد تا هیچگونه هوای مضر صنعتی وارد دستگاه نشود.

از نظر شرایط دمایی نیز تین کلاینتی مناسب است که بتواند در محیطی با ۲۰- تا ۲۰+ یا از ۳۰- تا ۷۰+ درجه فعالیت کند. همچنین در این دستگاه ها به دلیل طراحی خاص آن ها برای محیط صنعتی، پورت های COM یا LPT به کار می رود که در دستگاه های خانگی کاربردی ندارد. اگر قصد خرید تین کلاینت صنعتی دارید باید به این موارد توجه کافی داشته باشید تا دستگاه شما در گذر زمان فرسوده نشود و بهره وری بالایی داشته باشد.

ریداندت در تین کلاینت صنعتی چیست؟

ریدانت (Redundant Array of Independent Disks) در تین کلاینت صنعتی یک تکنولوژی است که برای افزایش قابلیت اطمینان و عملکرد سیستم ذخیره‌سازی داده‌ها استفاده می‌شود. ریداندت به صورت یک ترکیب از چندین درایو فیزیکی که به صورت مجموعه‌ای عمل می‌کنند، عمل می‌کند. این درایوها می‌توانند هارد دیسک‌های معمولی یا درایوهای جامد (SSD) باشند.

هدف اصلی ریداندت در تین کلاینت صنعتی، افزایش امنیت و قابلیت اطمینان داده‌ها است. با استفاده از ریداندت، داده‌ها به صورت پارتیشن بندی شده بین درایوها تقسیم می‌شوند و در صورت خرابی یکی از درایوها، داده‌ها همچنان در درایوهای دیگر قابل دسترسی خواهند بود. این به معنی این است که در صورت خرابی یک درایو، داده‌ها از روی درایوهای دیگر بازیابی می‌شوند و از از دست رفتن آنها جلوگیری می‌شود.

نتیجه گیری

خرید تین کلاینت صنعتی میتواند برای شرایط خاصی که در صنایع مختلف وجود دارد، به عنوان یک راه حل مناسب محسوب شود. همچنین  تین کلاینت صنعتی می‌تواند از عملکرد بهتری نسبت به سیستم‌های مبتنی بر سرورهای مرکزی برخوردار باشد. این امر به دلیل استفاده از منابع سخت‌افزاری مستقل برای هر دستگاه تین کلاینت است. در صنایعی که امنیت اطلاعات بسیار حیاتی است، تین کلاینت صنعتی به عنوان یک راه‌حل امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع نمی توان از مزایای تین کلاینت صنعتی دستگاه به راحتی گذشت و اگر شما هم برای سازمان و شرکت خود به یک تین کلاینت مناسب نیاز دارید می توانید با مشاوران ما تماس حاصل نمایید.